Mellszívók és mellápolás

Mellszívók és mellápolás

A kisbabák első néhány évének központi eseménye az etetés. A szoptatás, etetés miatt is lesz az anyuka és a kicsi kapcsolata olyan meghitt és szoros. Babákkal az élet azonban nem olyan könnyű és mesés, mint ahogy azt mindenki mosolyogva meséli. A szoptatás sok kellemetlenséggel járhat, az irritált mellbimbók és a túl sok tejcsi a legtöbb anyuka legnagyobb gondjai. Ezeken is tudnak segíteni a mellszívók és a mellápolás apró eszközei.

A mellszívókkal félreteheted, lefagyaszhatod a kicsinek az anyatejet későbbre, míg a mellápolási eszközök segítenek, hogy maga a szoptatás kellemesebb élmény lehessen.

 

Miért használnak sokan mellszívókat és mellápolási eszközöket?

A mellszívóknak fontos szerepük van, akár már az első naptól kezdve. Sok különböző gondra-bajra jelenthetnek megoldást. A legtöbb anyuka két helyzetben hívja segítségül az erejüket: az egyik, ha a gyerkőcöt az édesapjára, a nagyszülőkre szeretné bízni, és szeretne otthon hagyni a gyerkőcnek anyatejet.

A másik alkalom, ha az anyukának túl sok a teje, és szeretne könnyíteni a mellei feszülésén. Az anyatejet a hűtőben és a mélyhűtőben is lehet tárolni, majd egy cumisüveg-melegítővel - vagy akár a tűzhelyen - felmelegítve már adhatjátok is a kicsinek!

A cumisüvegből történő etetéssel egyébként minden édesapa lehetőséget kaphat arra, hogy a bensőséges kapcsolatot az etetés által ne csupán az anyukák tapasztalják meg. Ilyenkor mindenképp ügyeljetek arra, hogy a kicsit gyengéden, de szorosan magatokhoz ölelve, nyugalomban etessétek meg, hogy megmaradjon a pillanat különlegessége. Figyeljetek oda, hogy milyen minőségű a cumisüveg, amit használtok, hiszen a picinek még mindene nagyon-nagyon érzékeny.

Mellszívókból sok különböző fajtát készítettek már, mi a legjobban az elektromos darabokat kedveljük, hiszen ezek használata a legegyszerűbb. Ezekről sok rémtörténet terjeng, mi azonban szeretnénk megnyugtatni, a nálunk kapható mellszívókra nem lesz panaszod!

Nem csupán a mellszívók, de a mellápolási eszközök is nagyon fontosak. A szoptatás egy nagyon fontos része a kisbabák körüli tevékenységeknek, ám sajnos nem fájdalommentes. A legtöbb anyuka irritációt, fájdalmat tapasztalhat, ráadásul az anyatej csepegni fog az etetésen kívüli időszakban is, ezzel kellemetlenebbé teszi a mindennapokat. A bimbóvédő és a tejgyűjtő kagyló a legfontosabb kiegészítők mind közül, hiszen ezek segítenek megvédeni a mellbimbókat. 

Drága anyukák! Ne maradjatok egész nap otthon a kicsivel! Menjetek el minden nap egy nagy sétára! Ha aggódsz a felsődön megjelenő tejfoltok miatt, akkor szerezz be egy doboz eldobható melltartó betétet! Ezek megvédenek az esetleges szivárgás foltjaitól. A melltartó betétekből találhatsz nálunk 60 és 30 db-os kiszerelést is, attól függően válassz, hogy milyen rendszerességgel lesz rájuk szükséged.

 

Amikor pedig jóllakott a kicsi…

A legtöbb kisbabát, mikor jóllakott, elfogja egy nagy álmosság. Ez teljesen normális, gondolj csak bele, mi is szeretünk tele hassal pihenni egy kicsit. A pihenés azonban csak akkor lesz a legtökéletesebb, ha a szájában szopizhat egy kényelmes cumit! Oldalunkon számos cumik között válogathatsz, amelyek minden más babaholminkhoz hasonlóan megfelelnek az EU és az USA szabványainak. Kialakításuknak köszönhetően a legkisebbek akár egész nap a szájukban tarthatják a cumikat, semmiféle irritációt nem fognak okozni. 

Minden fentebb említett termékünket házhoz szállítással megrendelhetsz!

Sorrend: