Cumisüvegek és etetőcumik

Cumisüvegek, etetőcumik

A cumisüvegek és etetőcumik nagyon fontos részét képezik minden háztartásnak, ahol kisbaba van. A legtöbb anyukának szüksége van a cumisüvegek erejére. Ha például az édesanyának dolga van, és a gyerkőcöt rá akarja bízni a nagyszülőkre, akkor az etetést ilyenkor csak cumisüveggel lehet megoldani.

A cumisüvegek használatával az apuka kapcsolata is szorosabbá válhat a kicsivel, hiszen az etetés a gyerkőc első néhány évében a meghittség jegyében történik. A cumisüvegekhez etetőcumikat is be kell szerezni, hiszen a cumirész egy idő után elhasználódik. 

Cumisüvegből, etetőcumival intim etetés?

Cumisüvegre legkorábban akkor lehet szüksége az anyukának, ha a gyerkőc nem tud még ügyesen szopizni, vagy ha az édesanyjának elapad a teje. Ilyenkor mellszívóra vagy tápszerre van szükség. A legtöbb anyuka fél elkezdeni cumisüvegből etetni a kisbabáját, mert attól tart, így az etetésből kiveszik az intimitás. Ettől azonban nem kell tartania senkinek sem, ha helyesen használod a cumisüveget, bármi is legyen az indok, az etetés megmaradhat annak, ami.

Az első és legfontosabb szabály cumisüveges etetéskor az, hogy a kicsit továbbra is szorosan öleld magadhoz, kedvesen mosolyog rá. Az ölelés visszaadja az etetés intimitását, így továbbra is olyan maradhat, mint volt. Énekelj, beszélj hozzá, tegyél bármit, ami különlegessé teszi számotokra azt a néhány percet, amíg tart az etetés. 

Cumisüveggel hagyhatod a nagyszülőket, na meg persze az apukát is, hogy etesse a gyerkőcöt. A cumisüvegek használata fontos, hiszen az etetések szükséges és különleges pontjai minden kisbaba napjának.

Ügyelj a tartásra is: a kicsit függőlegesen tartsd meg, míg az üveget megdöntöd a másik kezedben. Ahhoz, hogy megtanulja helyesen használni az eszközt, a legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy némi tejcsit csöpögtetsz az ajkaira. Ha a kicsi abbahagyná a szopizást, kocogtasd meg egy kicsit a cumisüveg talpát, hogy felkeltsd újra az érdeklődését. 

Etetéskor mindig figyelj oda, hogy ne melegítsd meg se a tejcsit, se a tápszert a mikróban! A cumisüveget mindig melegítőben melegítsd! Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy milyen a tejcsi hőmérséklete, erre a legegyszerűbb módszer az, ha a csuklód belső részére csepegtetsz belőle. Az a legoptimálisabb, ha a cumisüveg etetőcumijából másodpercenként 2-3 csepp folyik ki. Ha ennél kevesebb, akkor érdemes lecserélni az etetőcumit!

A cumisüvegből való etetések során nem mindegy, hogy milyen üvegből, milyen etetőcumival kapja a kicsi a hamit. Ha oldalunkról válogatsz, nem kell aggódnod a minőség miatt! A webáruházunkban kapható termékek BPA- és flatátmentesek, a cumik anti-colic szeleprendszerrel rendelkeznek, könnyen tisztíthatóak és sterilizálhatóak. A cumi flexibilis, puha szilikonból készült, megfelel az USA és az EU szabványainak.

A cumisüvegeket és az etetőcumit se felejtsd el fertőtleníteni, erre a célra nálunk is találhatsz sterilizálót! Ezeket minden használat után meg kell tisztítani, illetve érdemes a kicsi játékait, cumiját és rágókáját is rendszeresen betenni a sterilizálóba.

 

Apró tippek az etetéshez

Mi azt tanácsoljuk, hogy délután az etetések után mindig sétáljatok egy nagyot. Cumival a szájában, tele pocakkal minden kisbaba hamar elalszik, a legtöbben pedig hosszabb ideig alszanak így. 

Az etetés mindig legyen nyugodt környezetben: ne legyen semmi körülöttetek, ami megzavarhatja a folyamatot!