Cumik és Rágókák

Cumik

A cumik, amióta csak léteznek, megkönnyítik az anyukák életét. A kisbabákat rekord idő alatt képesek megnyugtatni, akár az elalvást is megkönnyítik. Újszülöttkortól egészen egy éves korig ajánljuk ezeket az aranyos mintával ellátott cumikat, amelyek BPA és ftalátmentesek, minden EU-s és USA szabványnak megfelelnek, és ami a legjobb, saját kis tárolódobozuk van, amibe el tudod tenni, ha épp nincs rájuk szükség.

Minden cumink sterilizálható, puha és flexibilis szilikonból készül, extra széles légnyílásokkal a műanyag részeken. Nézz körül oldalunkon, és találd meg a nektek való darabot!

A cumik és rágókák varázslatos világa

Az anyukák és kisbabák életét már nagyon régóta teszik szebbé és nyugodtabbá a cumik és rágókák. Az újszülöttekre, csecsemőkre, kisgyerekekre mágikus hatással vannak, pillanatok alatt képesek megnyugtatni őket, a legnagyobb keserűséget is elfújja a fejecskéjükből. A rengeteg színnek, mintának hála, minden anyuka megtalálhatja a gyermekéhez leginkább illő darabot. 

Érdemes egyáltalán cumit használni? Ez a kérdés nagy vitahullámokat képes kirobbantani bármelyik baba-mama buliban, de akár egy egyszerű anya-lánya beszélgetés során is. Tippje és meglátása mindenkinek van, persze az észrevétele mindenkinek más a témában. Vannak teljesen cumiellenes anyukák, de rengetegen gyarapítják a rendszeresen cumit használó anyucik sorait is. Hogy kinek van igaza, azt mindenki maga döntse el. 

Mettől meddig jó, ha van nálunk cumi? A legtöbb anyuka és szakértő közösen ért egyet abban, hogy kb. két éves kor körül érdemes elkezdeni leszoktatni a gyerkőcöt róla. Természetesen nagyon fontos, hogy ha a kicsinek nem nyújt megnyugvást a cumi használata, ne erőltessük rá. Ha pedig meg is nyugtatja a kicsit, érdemes már a kezdetekben is csak akkor használni, ha szüksége van rá. Például altatáskor kapja mindig meg, amikor pedig játszik, eszik, tegyétek el. Ha a kicsi betölti a hármat, és még mindig csak cumival tud megnyugodni, érdemes segítségül hívni a Cumitündér erejét, hogy szépen lassan elengedje a cumizást.

Hogyan válassz cumit és rágókát? Mielőtt ezt elárulnánk, azt szeretnénk tisztázni, hogy a két babaeszköznek más-más funkciója van. A cumi a kicsi megnyugtatására szolgál, míg a rágókák akkor tudnak segíteni, ha a babának jön a foga. Az íny feszülése, ahogy kinőnek az első fogacskák, egy nagyon kellemetlen időszak. Ilyenkor egy rágóka nagyon nagy segítséget jelenthet, főleg akkor, ha le van hűtve.

Azt, hogy melyiket válaszd, rád és az ízlésedre bízzuk. Arra azonban szeretnénk emlékeztetni, hogy nem muszáj csak a rózsaszín vagy csak a kék cumik és rágókák között válogatnod. A sárga, a világoskék, a zöld uniszex színek, a kisbabáknak pedig tulajdonképpen teljesen mindegy, milyen színű a cumi, ami a szájacskájukba kerül, hiszen a lényeg, hogy szopizni és rágcsálni lehessen. 

Hol tarts cumit és rágókát? Minden olyan helyen érdemes tartani, ahol a kicsi elaludhat: az ágyikó közelében, a babakocsiban, na meg az autóban. A nálunk kapható cumiknak tárolódobozuk is van, így nyugodt szívvel vihetitek mindenhova!

Nem szabad elfeledkezni a cumisüvegről sem


Termékeink között minden olyan fontos eszközt megtalálhattok, amelyre a kicsi első évében biztosan szükségetek lesz. Cumisüvegek, etetőcumik, itatópoharak, sterilizálók, mellszívók, evőeszközök és egyéb kiegészítők várnak rád, kiváló minőségben, házhoz szállítási lehetőséggel!