Rágókák

Rágókák

 

A rágókák a legfontosabb babaeszközök közé tartoznak. Amikor a kicsiknek elkezd nőni az első fogacskájuk, bizony kellemetlen pillanatokat élhetnek át. Ezt az időszakot segítenek túlélni a rágókák is. Érdemes néhánnyal körbevenni a babát, amikor betölti a hatodik hónapját, ilyenkor szokott ugyanis elkezdődni a fogzás.

 

Oldalunkon sok más hasznos babatermék mellett kiváló minőségű BPA- és ftalátmentes, puha, flexibilis rágókákat is találhatsz, amelyeket direkt arra fejlesztettek ki, hogy a fogzás hosszú és nehéz időszakát megkönnyítsék minden kisbaba, na meg szülei számára.Ezért fontos a rágóka, amikor beindul a fogzás

 

A fogzás hosszú folyamata általában 6 hónapos kor körül szokott elkezdődni a kisgyermekeknél. Onnan lehet észrevenni, hogy a kicsi fogai megindultak a növekedésben, hogy a baba arca pirospozsás, hangulata nagyon nyűgös lesz, gyakran felkel éjszaka, illetve a cumiját már nem csak szopizni, hanem rágcsálni is elkezdi az ínyével. Nagyon gyakori a nyálképződés fokozódása is. A kicsik ösztönösen kezdenek rágcsálni, amikor megindulnak a fogaik, ugyanis ez a folyamat fájdalomcsillapító hatású. A rágókákat érdemes a hűtőben lehűteni, a hideg ugyanis tovább tudja csökkenteni az íny fájdalmas feszülését.

 

Ugyan féléves kor körül indulhat meg a fogzás, mi mégis azt ajánljuk, hogy akár már újszülöttednek szerezz be egy-két rágókát. Amíg nem rágcsálja aktívan, addig segít a motoros képességek fejlesztésében, illetve gyarapíthatod a játékai sorait egy olyan tárggyal, ami nem csak szép, de a közeljövőben hasznotokra is válik majd.

 

Rágókákat érdemes mindenhova tenni, ahol a gyerkőc tevékenykedni szokott. A játszószőnyeg közelében, a fürdőkádban, a pelenkázónál mindenképp legyen egy-két darab. Nem rossz ötlet az sem, ha a kocsitok esernyőtartójába, illetve a babakocsin hordozott táskába is kerül a cumi mellé egy rágóka. 

 

Összefoglalva tehát a cumik és a rágókák megfelelő eszközök a fogacskák növésével járó kellemetlenségek megkönnyítésére. Hogy melyik a kettő közül a jobb? Mi a rágókákat részesítenénk előnyben, ezeket ugyanis sokkal nehezebb szétrágcsálnia a babának. A cumikat már egyetlen fogacskának az apró előbukkanó éle is képes kilyukasztani. Természetesen ha a kicsi jobban szeret cumizni, mint rágcsálni a rágókát, hagyni kell. A nálunk kapható cumikat akár egész nap a szájában tarthatja, ha úgy tartja kedve! Ezeket a cumikat úgy tervezték, hogy a lehető legtovább lehessen őket használni, miközben semmiféle irritációt nem okoz a kicsinek!

 

Nem szabad megfeledkezni a fertőtlenítésről sem! Drága anyukák! Ha a cumi, rágóka  vagy egyéb játék leesik a földre - akár otthon is -, azt le kell mosni! A kicsi babák szájüregének flórája még kialakulóban van, a leesett cumi és rágóka pedig könnyen bejuttathat a szervezetébe olyan kórokozókat, amelyek ártalmasak lehetnek számára. 

 

Fertőtleníteni többféleképpen is lehet: be lehet tenni a babaholmikat egy sterilizálóba, vagy bele lehet dobni forró vízbe is, persze csak néhány percre. Ha egy egyszerű otthoni leesésről van szó, akkor pedig bőven elég, ha a cumit lemossuk szappanos vízzel.

 

Miért inkább a rágóka?

 

Az ujjszopás és a cumi sem a legjobb módszer a fogzás kellemetlenségeinek csillapítására. Nem csupán azért a legjobb választás a rágóka, mert nehéz kilyukasztani. Ha a cumival csillapítja a kicsi a fogai érkezésének fájdalmát, akkor méginkább hozzánő majd. Ez pedig borzasztóan megnehezíti majd a cumiról való leszokást, mikor eljön az idő.

Sorrend: