6 hónapos kortól

6 hónapos kortól

 

A cumi nagyon hasznos kelléke az olyan háztartásoknak, ahol pici baba van. Egyrészt segít, hogy a kicsi megtanulja saját magát megnyugtatni, másrészt pedig a szopási reflex is könnyebben kialakul, ha a kezdetektől cumit használunk. A 6 hónapos kor egy nagyon különleges időszak kezdete minden kisbaba számára. Ilyenkor kezdődik meg általában minden kicsi csöppség fogzása. A cumik 6 hónapos kortól segíthetnek ezt az időszakot átvészelni, karonfogva a rágókákkal. Ezek együttesen segíthetnek az íny feszülését, fájdalmát csillapítani.

 

Webáruházunk kínálatában sok különböző, aranyos mintával ellátott cumi közül válogathatsz.Miért van szükség cumikra 6 hónapos kortól?

 

Újszülöttkorban a cumik segítenek a szopóreflex kialakításában, és a legtöbb nyűgösséget is képesek elmulasztani. A kisbabák nagyon hamar rászoknak, hogy a cumik segítségével megtudják magukat nyugtatni, illetve amikor elkezdik maguk körül felfedezni a világot, akkor a cumi egyedül kivétele a szájból, majd megnézegetése, végül visszahelyezése a szájacskába külön napi programmá válhat. Ahogy cseperedik a gyerkőc, úgy válik a cumi is egy nagyon fontos saját kis személyes dologgá. Ahogyan a kedvenc plüssnek is mindenhova utaznia kell, úgy a cuminak is. 

 

6 hónapos kortól a gyerkőcöknek már nincs feltétlenül olyan nagy szükségük a cumira, mint korábban. Mivel ilyenkor már nem anyatejet és tápot kapnak, hanem elkezdik megtapasztalni az “igazi” ételeket, a cumit egyre kevésbé érzik fontosnak a szájban tartani. Ettől függetlenül persze teljesen még nem fognak megválni tőle, a legtöbb kicsi beszélni is úgy kezd el, hogy a cumi még ott van a szájában. 

 

Akárcsak az újszülöttek esetében, a hat hónapos gyerkőcöknél sem mindegy, hogy milyen minőségű a cumi, amit a szájukba adunk, sőt! Mivel féléves kor körül indulnak meg a fogacskák, így fontos, hogy a cuminak a szilikonja bírja a gyűrődést. Ilyenkor már érdemes belőle utánpótlást is beszerezni, a legtöbb kicsi ugyanis fogzás közben kilyukaszt néhányat, amivel veszít értékéből.

 

Amikor a kicsi már 6 hónapos és izeg-mozog, a cumikat egy lánccal érdemes hozzárögzíteni a ruhához. Mivel már képes egyik helyről a másikra eljutni, a folyamat közben egészen egyszerűen képes elveszíteni cumit. Ha ez otthon történik, persze az a legkisebb probléma, ha azonban a parkban kúszva teszi ezt, a sáros cumit már nem szívesen adjuk vissza a gyermeknek. Persze egy kirándulás alkalmával éppen ezért jó, ha van nálunk a pótcumi is!

 

A nálunk kapható cumik külön kis tárolódobozkával érkeznek, így bármilyen hosszú is az adott kirándulás, bármeddig is marad a táska mélyén a cumi, mindig tisztán adhatod oda gyermekednek.

 

Mire lehet még szükséged?

 

A cumikat természetesen tisztítani is kell. Ahogyan az evőeszközöket, fésűt, a cumisüveget is megtisztítod, úgy a cumikat is meg kell. Minden babaeszközt rendszeresen érdemes tisztítani - ide tartoznak a legkedvesebb műanyag játékok is -, ezért mi azt ajánljuk, hogy ez legyen a napi rutinotok része, legalábbis a cumik, cumisüvegek és rágókák esetében. Erre több lehetőséged is akad.

 

Amennyiben nagyanyáink módszerét szeretnéd használni, akkor egyszerűen tegyél fel egy nagy lábosban vizet forrni, majd dobd bele ezeket a gyakran használt eszközöket. Légy persze óvatos, a cumikat és cumisüvegeket 5 percnél ne tartsd tovább a vízben! 


Ha egyszerűbb megoldásra vágysz, válassz egyet a sterilizálóink közül, és végeztesd el azzal a piszkos munkát! 

 

Ha pedig bármilyen kérdésed lenne, nyugodt szívvel keress fel minket elérhetőségeink egyikén!

Sorrend: