Blog és Hasznos tanácsok
Miért használjatok itatópoharat akár 1 éves kortól?
2020.07.21 11:23
Miért használjatok itatópoharat akár 1 éves kortól?

Miért használjatok itatópoharat akár 1 éves kortól?

 

A legtöbb anyuka folyton keresi az újabb és újabb kiegészítőket, eszközöket, amelyek egyszerűbbé, könnyebbé tehetik a napjaikat. A legfontosabb napi program a legtöbb gyerkőc életében az étkezés és a nagy szundikálások. Egy idő után után azonban, ahogy fejlődik a gyermek, egyre nagyobb igénye van arra, hogy ő csinálja a dolgokat. Ő szeretné fogni a kanalat, a cumisüveget. Az itatópohárra 1 éves kortól van szükség. Miért pont attól, és miben segít? Mire lesz még szükségetek az étkezésekhez? A következőkből mindent megtudhatsz!

Mikre van mindig szükség?

 

Egy kisbaba körül nagyon sok dologra van szükség, legalábbis minden anyuka így látja. Az igazság persze ennél egy kicsit árnyaltabb. Az étkezések során nagyon fontos, hogy praktikus, könnyen használható, jó minőségű eszközöket használj. Amikor már cumisüvegből is kap enni a kicsi, nem mindegy, miből készül a cumi, mekkora, belefér-e egy sterilizálóba. Aztán ahogy egyre nagyobbacska a gyermek, úgy válik a napi rutin részévé az evőeszközök és az itatópoharak használata.

 

Dióhéjban az 1 éves kortól használható itatópoharakról

 

Az evőeszközök közül még viszonylag egyszerű választani a boltok vagy az internetes webshopok polcairól. A gyerek evőeszközök alapvetően ugyanazokból az anyagokból készülnek. Éppen ezért csupán az lesz köztük a különbség, hogy a nyelükön más-más minta található. Ezek közül gyakorlatilag teljesen mindegy, melyiket választod. Persze érdemes onnan beszerezni ezt is, ahonnan a többi babaholmitok van. Minek rendelnétek 5-6 különböző helyről?

 

Az itatópoharak kiválasztása már kevésbé egyszerű feladat. Ezekből nagyon sok olyan darabot lehet találni az interneten, amelyek ezt-azt ígérnek, majd az anyukák csalódottan írják a kommentet, hogy az adott pohárka bizony nem tette, amit tennie kellett volna. Webáruházunk kínálatában csak megbízható termékeket találhatsz, amelyekről csak jó visszajelzések érkeztek.

 

Természetesen a színek közül mindenképp azt válaszd, amelyik a leginkább tetszik neked és a gyerkőcnek. Drága anyukák! Az ivópohár nem az az eszköz, amiből csupán egyre van szükség! Érdemes többet is tartani otthon! Egyrészt azért, mert mi ismerjük azt az érzést, amikor már igazán nincsen kedved mosogatni, öblíteni, törölgetni mindent. A gyerkőc azonban ettől nem lesz kevésbé éhes vagy szomjas, így elkerülhetetlen, hogy valamiben inni adj neki. A kettő-három darab tökéletesen elég lesz. Egyet jelölj ki utazós pohárnak, amelybe az autós utak, kirándulások, a játszóterek meglátogatásakor kerül csupán valami innivaló. 

 

Az ivópoharak - kialakításuknak köszönhetően - alkalmasak arra, hogy a kicsi akár magától igyon belőlük. Ez azért különösen fontos, mert ha játék közben megszomjazik, nem kell folyton titeket nyaggatnia, ő maga ki tudja elégíteni a saját szükségletét, ami nagyon kellemes érzéssel fogja eltölteni. Nálunk két különböző méret közül válogathatsz igényeid szerint. Ezeket a poharakat akár már 6 hónapos kortól is lehet használni.

 

Ne feledd!

 

Egy kisbabánál nagyon fontos, hogy a szervezete megkapja a megfelelő folyadékmennyiséget minden nap! A testsúly kilogrammonként 150 ml folyadékra van szükségük - vízre leginkább -, ez azt jelenti, hogy egy 5 kilós babának 750 ml folyadékra van szüksége. Nyáron természetesen nekik is több folyadékra van szükségük!