Mi is az a BPA?

Az összes Mamajoo termék az ISO 9001; 2015 szabvány szerint minősített, csúcstechnológiával rendelkező gyártóüzemben; a legmagasabb minőségű BPA-mentes és Ftalátmentes nyersanyagok felhasználásával készül, előtérbe helyezve a csecsemők egészségét!

Megfelelnek az EU és az USA szabványainak!

 

 

Mi is az a BPA?

A BPA a biszfenol-A rövidítése. Egy olyan vegyi anyag, melyet sok termékhez adnak, beleértve a műanyag palackokat, műanyag dobozokba csomagol termékeket, cumikat, cumisüvegeket is.

 

Mit okozhat a szervezetünkben a BPA?


Hasonló szerkezettel rendelkezik, mint az ösztrogén hormon. Leköti az ösztrogénreceptorokat, és befolyásolhatja a szervezet működését.

A BPA utánozza az ösztrogén hormon szerkezetét és működését. Az ösztrogénszerű formája miatt a BPA kötődhet a szervezeteben lévő ösztrogén receptorokhoz és befolyásolhatja a testi folyamatokat, például a növekedést, a sejtregenerálódást, a magzati fejlődést, az energiaszintet és a reprodukciót. Ezenkívül a BPA képes más hormonreceptorokkal, például a pajzsmirigy receptorokkal kölcsönhatásba lépni, ezáltal megváltoztatva működésüket. A szervezet érzékeny a hormonszint változásaira, ami az oka annak, hogy a BPA ösztrogén utánzásának képessége befolyásolja az Ön egészségét.

Egyes kutatások kimutatták, hogy a BPA bejuthat a szervezetbe a BPA-ból készült, vagy azzal kezelt palackokból.

A BPA lehetséges egészségügyi hatásai a magzatok, csecsemők és gyermekek agyára, viselkedésére és prosztata mirigyére hathatnak károsan! További kimutatások utalnak a BPA és a megnövekedett vérnyomás közötti lehetséges kapcsolatra.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arról számolt be, hogy a BPA-szint a szoptatott csecsemőknek 8-szor alacsonyabb, mint a BPA-tartalmú palackokból etetett csecsemőknél! 

 

A BPA miért rossz?

A BPA befolyásolja min a női, mind a férfi termékenységet.

Nők esetében magasabb férfi hormon szintet eredményezve a szervezetben megakadályozhatja az ovulációt, a peték érését. 

Férfiak esetében lassítja és rontja a spermiumokat. 

Csecsemők esetében kimutathatóan a magas BPA-szinthez köthetően volt megfigyelhető a megváltozott érzelmi fejlődés, a hiperaktivitásra és a depresszióra való hajlam.

A BPA expozíciója a korai életkorban befolyásolja a prosztata és a mellszövet fejlődését oly módon, mellyel növeli a rák kockázatát. 

Tanulmányok szerint a BPA fokozhatja a cukorbetegségre való hajlamot, vagy annak kialakulását is.

 

Hogyan kerülje el a BPA bekerülését a szervezetébe?

Kerülje lehetőségeinek megfelelően a csomagolt ételek és a palackozott folyadékok fogyasztását! 

Minnél több friss élelmiszert fogyasszon!

Gyermeke egészségének megóvása érdekében pedig kerülje a BPA tartalmú cumisüvegeket, ezenkívül játékait is szelektálja, ha meggyőződött BPA tartalmáról!