Blog és Hasznos tanácsok
Ilyen egyszerű a cumisüveg-melegítők használata!
2020.08.24 11:34
Ilyen egyszerű a cumisüveg-melegítők használata!

Egy friss anyukának szinte minden feladat nehéznek tűnhet a legelején. Az etetés, a fürdetés, a különböző kiegészítők, babaholmik, eszközök megvásárlása. Nehéz eldönteni, kire hallgass, kinek lehet igaza. Az oldalunkon található blogbejegyzések mind azért jönnek létre, hogy a kíváncsi vagy épp nyugtalan anyukáknak nyújtsunk némi segítséget! Ezt a bejegyzést minden olyan anyukának ajánljuk, akik még bizonytalanok a különböző hasznos kiegészítők világában. Szó lesz a cumisüveg-melegítő használatáról, arról, hogy miért érdemes ezt használni, illetve hogy melyik az a másik eszköz, amire feltétlen szükséged van egy pici mellett!

A baba alapvető szükségletei

Az egészen pici babáknak csupán három szükségletük van: enni, aludni és pancsolni. Minden más tevékenység, amit körülöttünk végzünk csupán hozzáad a napjukhoz. A fürdetés aranyszabályaira minden anyukát megtanítják még a kórházban, ahogyan azt is, mit hogyan érdemes csinálni a kicsivel.

Az alvás körül különösebb probléma nincs, hiszen az első néhány nap után minden anyukának kialakul a maga altatási rutinja a kisbabájával. A nyűgösebb délutánoktól eltekintve ezzel sincs általában problémája az anyukáknak. Ha szeretnél viszonylag nyűglődésmentes éjszakákat biztosítani a kicsinek, akkor elalvás előtt mindenképp etesd meg, majd a dugj a szájába egy korának megfelelő cumit! Ha jó melegen betakargatod, az alapvetően egy jól bevált módszer a picik altatásához. Na de mi van akkor, ha nem ciciből kapja az anyatejet, vagy ha már tápszerezitek? Ilyenkor jut főszerep a cumisüveg-melegítőnek és a cumisüvegeknek.

Érdemes az etetéshez BPA-mentes cumisüveget használni, hogy miért, arról korábbi bejegyzésünkben olvashatsz!

 

Hogyan kell használni a cumisüveg-melegítőt?

 

A cümisüveg-melegítő használata nagyon fontos! Ha anyatejet, tápszert vagy bébiételt szeretnél melegíteni, akkor erre mindenképp ezt az eszközt kell használni. A cumisüveg-melegítő úgy melegíti fel a hamit a kicsinek, hogy abból közben nem vesznek ki a fontos tápanyagok. 

A melegítők esetében érdemes olyat választani, ami:

  • Lehetőleg nagy szájjal rendelkezik, hiszen így sokféle üveg elfér benne, sőt akár később a bébipapit is melegítheted ezzel.
  • BPA- és ftalátmentes,
  • Megfelel az EU és az USA szabványainak

 

 A cumisüveg-melegítő használata igencsak egyszerű!

  1. Dugd be a melegítőt!
  2. Tedd a cumisüveget, benne a tejcsivel vagy tápszerrel a melegítőbe
  3. Önts a cumisüveg köré vizet, kb 1-1,5 decit úgy, hogy körbe vegye az üveget, legalább a közepéig!
  4. Kapcsold be a melegítőt a legmagasabb fokozatra. Ez hamar fel fogja melegíteni a hamit a kicsinek.
  5. Amikor a melegítés kész, az étel hőmérsékletét ellenőrizd a csuklód belső felén! Ami neked forró, az a kicsinek se lesz jó!
  6. A használt vizet öntsd ki, és húzd ki a konnektorból az eszközt!
  7. Etesd meg a picit, jó étvágyat!

A nálunk kapható cumisüveg-melegítők belső hőmérséklete 40°C/70°C. Könnyen tisztíthatók és használhatók, garaciálisak.

 

Miről ne feledkezz meg?

A cumisüvegeket, cumikat és minden egyéb babaholmit rendszeresen sterilizálni kell! Nem elég, ha elmosod a kicsi cumisüvegét! Oldalunkon sok különböző sterilizáló közül válogathatsz egyéb bébitermékek mellett. Nézz körül oldalunkon, szerezd be azt, amire szükséged van, ha pedig esetleg elakadnál, nyugodtan keress fel minket elérhetőségeink egyikén! Szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésedre!