Blog és Hasznos tanácsok
Milyen a tökéletes cumisüveg-fertőtlenítő?
2020.07.31 12:58
Milyen a tökéletes cumisüveg-fertőtlenítő?

A legtöbb friss és leendő anyukának jogosan jut eszébe ez a kérdés a cumisüveg-fertőtlenítő kapcsán. Ha körbekérdezünk a családban, persze mindenki más-más véleményen lesz. A nagyszüleink, az anyáink egészen más módszereket használtak annak idején, mint amilyeneket a modern anyukák használnak manapság. Természetesen az általuk használt cumisüvegfertőtlenítési technikák sem rosszak, így a következőkben ezekről is szeretnénk néhány szóban említést tenni.

 

Mi a legfontosabb különbség a házi praktikák és egy igazi cumisüveg-fertőtlenítő között? Miért érdemes nektek is beszereznetek egyet? Mi mást kell fertőtleníteni? Ezekre mind választ kaphatsz bejegyzésünkből!

A fertőtlenítés fontossága

 

Kezdjük tehát az alapoktól. Miért kell mindig mindent fertőtleníteni a kisgyermekek körül? Leginkább azért, mert a kicsik immunrendszere kisbabakorban kezd még csupán kialakulni, és a legkisebb szennyeződés is akár hatalmas galibát okozhat piciny szervezetüknek. Éppen ezért kell minden gyakran használt babaholmit rendszeresen fertőtleníteni.

 

Sok anyuka gondolja úgy, hogy egy leesett cumit igenis elég egyszerűen bekapni a szájukba, majd megtörölgetni a pólójukban, mielőtt visszaadnák a kicsinek. Ez azonban nem igazán jó megoldás. A felnőttek szájában jóval több a bacilus, mint a babákéban, így pedig könnyedén kerülhet szervezetükbe olyan kórokozó, amely ránk, felnőttekre ártalmatlan, a kicsit azonban megtámadhatja.

 

Tehát a fertőtlenítés nagyon fontos a babák életében. Persze nem csupán a cumikat, de a cumisüvegeket, rágókákat is fertőtleníteni kell!

 

Cumisüveg-fertőtlenítő vagy nagyanyáink módszere?

 

Mi tehát az a rejtélyes módszer, amelyet már sokadszorra emlegetünk? Vajon mi lehet az a technika, amely régi, egyszerű, mégis olyan hatásos, hogy a mai napig - minket is beleértve - mindenki ajánlja? Ez nem más, mint a kifőzés. A hő köztudottan bacilusölő hatással rendelkezik. Minél magasabb a hőfok, annál nehezebben képesek életben maradni a kórokozók.

 

Az előbb említett módszer lényege, hogy a tűzhelyre egy fazékban vizet teszünk fel, és mikor az felforrt, beleteszünk minden babaholmit, ami tisztításra vár, majd kb. öt perc múlva kivesszük, eltörölgetjük, és már használhatjuk is újra. Ez a módszer ugyan hatásos, de viszonylag sok időt vesz igénybe, ráadásul egy pici baba mellett nem mindenkinek van ereje és ideje folyton az órát ellenőrizni, ezzel kockáztatva a cumisüvegek, cumik, rágókák tönkretételét.

 

A cumisüveg-fertőtlenítő gépek könnyen, gyorsan képesek sterilizálni az összes, aznap használt babaholmit. A webáruházunkban kapható darabok ráadásul nem csupán fertőtlenítik a cumisüvegeket, de akár a bennük lévő tejcsit vagy tápszert is felmelegítik. Nálunk olyan fertőtlenítő és melegítő készüléket találhatsz, amellyel még a bébiétel is felmelegíthető!

 

Hányszor érdemes a cumikat, játékokat, cumisüvegeket fertőtleníteni?


A cumisüvegeket érdemes minden etetés után fertőtleníteni, hiszen ezeket használjátok egymás után a legtöbbször. A cumikat érdemes minden nap végén betenni a fertőtlenítőbe. Mivel ezekhez általában ragaszkodnak a kicsik, egy mindig maradjon a kiságy közelében alvós cuminak, amely a többiektől külön, máskor lesz fertőtlenítve. Ha pedig sétálás közben kiesik a szájából, legyen nálad egy pót darab, azt add oda neki, hazaérve pedig tisztítsd meg legalább meleg szappanos vízzel, mielőtt visszaadod a gyereknek!