Blog és Hasznos tanácsok
Miért fontos a tejgyűjtő kagyló használata?
2020.07.28 13:26
Miért fontos a tejgyűjtő kagyló használata?

Nagyanyáink idejében még nem volt annyi különleges baba-mama eszköz, amelyeknek csak az volt a feladatuk, hogy segítsék az újdonsült anyukák feladatait. A friss anyukák egyik legfontosabb feladata kisbabájuk körül a szoptatás. Nagyon sok tanulmány szól arról, hogy a kisbabák szervezetének milyen nagy szüksége is van az anyatejre. Ahogyan cseperedik a kicsi, úgy válhat egyre fájdalmasabbá, kellemetlenebbé az etetés. A következőkben szeretnénk minden leendő és újdonsült anyukát beavatni a szoptatást megkönnyítő eszközök világába, mint amilyen a tejgyűjtő kagyló, a mellszívók és a cumisüvegek.

 

 

A mellszívók, azaz az anyukák elektromos segítői

 

Az anyatej nagyon fontos minden kisbaba életében. Hogy miért?

 

Mert: 

  • ez nyújt védelmet az akut fertőző betegségekkel szemben, 
  • ez a legoptimálisabb tápanyag, amely támogatja a kisbaba egészséges növekedését és fejlődését
  • hosszú távon az elhízás és a magas vérnyomás ellen védelmet ad
  • az allergia és a juvenilis diabétesz kialakulásának esélyeit is csökkenti

 

A szoptatás egy nagyon különleges élmény a kisbaba és anyukája között. Intim pillanatok ezek, amelyek erősítik az anya-gyermek kapcsolatot. A kisbabák első néhány hónapjában kizárólag az édesanyáké a főszerep. Semmi és senki sem fontosabb náluk, hiszen tőlük kapják táplálékot, az ő közelükben érzik magukat biztonságban. Az anyatejen nevelkedő gyerkőcök sokkal nyugodtabbak tápon nevelkedő társaiknál.

 

A szoptatás azonban nem olyan csodálatos és egyszerű, mint amilyennek azt a szakkönyvek leírják. Éppen ezért találhatnak webáruházunk kínálatában az anyukák olyan eszközöket, amelyek megkönnyítik a kisbaba etetését, ilyenek a tejgyűjtő kagylók is, melyekről nemsokára szót ejtünk!

 

Minden anyukának eltérő mennyiségű teje van, és egészen egyéni, mennyivel képes táplálni gyermekét. Nem kell persze kétségbeesni, ha esetleg a kicsi nehezen tud szopni, vagy ha nem indul meg azonnal az anyuka teje. Ebben az esetben is lehet használni a mellszívókat. Ezeknek a segítségével akár előre is készülhetsz a szoptatásra, ráadásul a cumisüvegbe került anyatejjel akár Apuka is etetheti a kicsit, ami hozzájárul, hogy kettejük kapcsolata is megerősödjön.

 

Természetesen nagyon oda kell figyelni, hogy milyen cumisüveget használtok, hiszen a kisbabák bőre egészen érzékeny mindenre. 

 

A védelmező tejgyűjtő kagylók

 

A tejgyűjtő kagylónak több funkciója is van. Az első és legfontosabb feladata, hogy megvédi a mellbimbót a szoptatás ideje alatt. A kisbabák ösztönösen szopiznak, így a folyamat végeredményeként sok anyukának fájhat, berepedezhet a bimbója.

 

A tejgyűjtő kagylóknak a felső része lyukacsos, ezek légáramlást biztosítanak, miközben segítik a bimbók gyógyulását. A nálunk kapható tejgyűjtő kagylók igazán különleges kialakításúak, így könnyen ki lehet belőlük üríteni az anyatejet. BPA- és flatátmentesek, puha flexibilis szilikonból készültek, megfelelnek az USA és az EU szabványainak.

 

Azonban ahogyan minden más eszközt, ezt is rendszeresen sterilizálni kell! Ezt legegyszerűbben egy sterilizálóval teheted meg. Ha esetleg nem bíznál az ilyen módszerekben, hát használd nagyanyáink módszerét! A forralásos technika még manapság is használható! Arra azonban figyelj oda, hogy a vízben 5 percnél tovább ne hagyj semmit!

 

Ne vesztegesd az időt!

 

A fentebb említett eszközöket érdemes minél előbb beszerezni. Oldalunkról akár házhoz szállítással is megvásárolhatsz mindent, továbbá a különböző eszközöket akár önmagukban, de akár csomagban is megrendelheted!