Blog és Hasznos tanácsok
Miért fontos a melltartóbetét használata?
2020.09.28 12:51
Miért fontos a melltartóbetét használata?

A friss anyukáknak mindig jól jön némi plusz tanács, ezzel mi is tisztában vagyunk. Mikor hazatértek a család legújabb tagjával, még minden új számára és számotokra is. Az első néhány hónap elteltével azonban a legtöbb anyukában feléled a vágy, hogy akár csupán a saját örömére is, de ne csupán otthonkában és pizsamában létezzen otthon. Azzal sincs semmi baj, ha szeretnél kimenni egy kicsit sétálni a babával. Azonban ha a kicsit szoptatod, akkor bizony találkozhatsz néhány kellemetlen problémával, amely az anyaság természetes velejárója. Ilyenkor kell segítségül hívni a melltartóbetéteket is, amelyek használatáról a következőkben olvashatsz!

A melltartóbetét használata

 

Az eldobható melltartóbetét egy nagyon hasznos kis kiegészítő, amelyre a legtöbb anyukának szüksége van. Miután megérkezett a kicsi, szépen lassan tapasztalni fogod az anyaság egyik legbensőségesebb pillanatának negatívumait, amelyeket minden anyuka átél, de kevesen beszélnek róla.

A szoptatás nagyon különleges folyamat, hihetetlenül erős köteléket teremt az anyuka és kisbabája között. Ez az az oldala a folyamatnak, amelytől a legtöbb kisbabákkal kapcsolatos bejegyzés hangos. Legyünk azonban néhány gondolat erejéig őszinték. Mindennek van negatívuma, így a szoptatásnak is. Ez kezdődik a tejcsi csöpögésével. Az anyatejnek ugyanis nem tudsz parancsolni - ilyen tekintetben hasonlít a helyzet a havi ciklushoz -, hogy mikor induljon meg. Természetes folyamat, hogy jön, amikor éppen jön, függetlenül attól, hogy épp eszik-e a pici vagy sem. Ha nem szeretnél non-stop melltartót mosni, akkor érdemes beszerezni eldobható melltartóbetéteket. 

A kezdeti időszak varázsa után a tejcsi csöpögése az első olyan tényező, amely a legtöbb anyukát elkezd zavarni. A betétet egyszerűen csak be kell helyezni a melltartódba, és már mehettek is sétálni a kicsivel, vagy elvégezheted a ház körüli teendőidet. A melltartóbetétek hosszú órákon át kitartanak, azt pedig érezni fogod, hogy mikor kell cserélned. Vannak olyan anyukák, akik egy egész napot kihúznak egyetlen betéttel, de olyanok is akadnak, akiknek néhány óránként cserélni kell. Ezt te fogod kitapasztalni az első néhány alkalom során.

 

Rázódj vissza a mindennapokba!

 

A melltartóbetétek használata nagyon fontos, hiszen sok anyuka úgy érzi, elvesztette nőiességét, miután megszületett a kicsi. Hogy újra csinosnak érezhesd magad, vegyél elő egy ruhát, tegyél be egy-egy melltartóbetétet és mozdulj ki egy kicsit a babával vagy akár nélküle! Teljesen normális, ha néhány órácskát szeretnél kettesben tölteni a kicsi apukájával vagy a barátnőiddel! A babának is jót tesz, ha néha az apja, a nagyszülei vigyáznak rá.

Persze ehhez arra is szükség van, hogy hagyj otthon tejcsit arra az esetre, ha a kicsi megéhezne! A hamit érdemes anyatejtároló dobozban otthon hagyni, ezeknek a használatáról korábban már írtunk! A baba miatt ne aggódj, a nagyszülőknek nem ő lesz az első baba, akiről gondoskodnak, apukának pedig fontos, hogy átéljen néhány kettesben töltött órát a kicsivel.

 

Az anyaság más fontos kiegészítői

A melltartóbetéten kívül van még néhány apró kiegészítő, amelyekre szükséged lehet. Ilyen az anyatejgyűjtő kagyló és a bimbóvédő is, nézz körül kínálatunkban!