Blog és Hasznos tanácsok
Meddig van szükségük a babáknak cumira?
2020.07.27 10:33
Meddig van szükségük a babáknak cumira?

Meddig van szükségük a babáknak cumira?

 

Az anyukák teljes természetességgel adják már újszülöttjük szájába is a cumikat. Miért és meddig van szükségük a babáknak cumira? Miért jó, ha szilikonból készült cumit adsz a kicsinek? Nagyon sok haszna van a gyerkőc első néhány évében, ezekről a következőkben majd említést teszünk. Abba is szeretnénk beavatni minden érdeklődő anyukát, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő cumit. Nem csak erről, hanem arról is mesélni szeretnénk, hogy meddig érdemes hagyni a kicsit cumizni.

Hogyan válassz a babádnak cumit?

 

Nem mindegy, hogy milyen babaholmikkal veszed körbe a gyermekedet. Nagyon fontos, hogy az, amit a gyerek szájába adsz, BPA- és ftalátmentes legyen, továbbá lehetőleg ortodontikus kialakítása legyen, valamint hogy ne okozzon kiütést a kicsinek. Utóbbit akkor lehet elérni, ha a cumi széles légnyílásokkal rendelkezik. 

 

A nálunk kapható cumik mindezen feltételeknek megfelelnek, ráadásul higiénikus tárolódobozzal érkeznek, amelyekkel biztosíthatod, hogy mindig tisztán adod oda a kicsinek a cumit, majd teszed el biztonságos helyre, amikor épp nem kell neki. Ezeket a cumikat tisztíthatod a Mamajoo sterilizálóban is, de akár forralásos módszerrel is fertőtlenítheted. Utóbbi esetben figyelj arra, hogy a cumi nem lehet a vízben 5 percnél tovább. 

 

Miért jó, ha a baba cumizik?

 

A cumizásnak nagyon sok pozitív előnye van. Az újszülötteknél segít a szopóreflex kialakításában. Ameddig a cumi része a kisbaba életének, a megnyugtatása sokkal egyszerűbbé válik. Amikor a kicsi betölti a féléves kort, a cumi a rágókákkal kéz a kézben képes enyhíteni a fogzás kínjait. Amikor kezdenek előbújni az első fogacskák, a folyamatos mocorgás a szájban - a cumi vagy a rágóka miatt - a legtöbb babának segíteni szokott.

 

Nézz körül a webáruházunkban kapható termékek között, de persze használhattok zsibbasztó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású babakészítményeket is, amelyeket a fogzás megkönnyítésére terveztek.

 

A cuminak tehát sok előnye van. Azonban nem szabad hagyni, hogy a kicsi túlságosan hozzánőjjön a cumijához. Nem jó, ha csak cumival a szájában tud megnyugodni, illetve ha azzal együtt kezd el beszélni.

 

A beszédbeli problémák elkerülése miatt érdemes már a baba 3-6 hónapos kora körül határokat szabni. A legjobb az, ha a kicsi csak konkrét alkalmakkor kapja meg, például amikor alváshoz készülődtök. Ez lehet egy délutáni séta a babakocsiban vagy egyszerűen az éjszakai altatás is. A cumi ilyen módon segít, hogy a gyerekben hamarabb kialakuljon a napi rutin. A cumit az alváshoz fogja kötni, így a kicsi szépen lassan le fogja magát nyugtatni, ha beveszi a szájába.

 

Figyeljetek oda, hogy amikor elkezd gőgicsélni vagy akár már beszélni, csak akkor “értsétek”, amit mond a gyerkőc, ha azt cumi nélkül teszi. Nem szabad engedni, hogy cumival a szájában beszéljen, ez ugyanis lassítani fogja a beszédtanulás hosszú folyamatát! 

 

Egyszer a cumizás is véget ér

 

Cumizni nem lehet örökké, ezt bizony a gyermekekkel is meg kell értetni. Arról, hogy mikor kell végleg abbahagyni a cumizást, minden anyukának és szakértőnek más a véleménye. Abban azonban többé-kevésbé egyetértenek, hogy az óvodába kerülés körül kell elbúcsúzni tőle. Ha szeretnéd megkönnyíteni a cumitól való megválást, vesd be a Cumitündér varázslatos erejét.