Blog és Hasznos tanácsok
Fontos, hogy milyen méretű bimbóvédőt választasz?
2020.10.21 08:41
Fontos, hogy milyen méretű bimbóvédőt választasz?

Amikor úton van a gyermeked, vagy épp néhány hete vagytok még csupán együtt otthon, és keresed a válaszokat kérdéseidre, mi szívesen segítünk! Amikor egy kis jövevény érkezésére vársz a rokonokkal, barátokkal együtt, bizony mindenkitől más-más tanácsot fogsz kapni. A bimbóvédőt a legtöbb modern anyuka ajánlja, ugyanis ezek igazán hasznos kis kiegészítők. A bimbóvédők különböző méretekben érhetőek el, mi pedig a következőkben nem csak az ezek közüli választáshoz szeretnénk segítséget adni, de minden fontos információt is szeretnénk átadni neked ezekről a hasznos kis eszközökről!

Ezekről mindenképp tudj, mielőtt elkezdenél nézelődni!

 

A bimbóvédőkkel kapcsolatban nagyon sok tévhit terjed az interneten és szájhagyomány útján is. Mi itt és most szeretnék megragadni a lehetőséget arra, hogy eloszlassunk közülük néhányat. 

Az egyik pletyka, hogy bimbóvédőre csak akkor van szükség, ha a mellbimbó már kisebesedett. Drága anyukák, ez bizony egy hatalmas hazugság! Csak gondot és még több fájdalmat okoztok magatoknak, ha akkor kezditek el használni a bimbóvédőt, mikor már minden sebes és fáj.

Az is gyakran terjed az anyukák körében, hogy a szoptatás eleinte egy fájdalmas folyamat, ennek enyhítésére alkalmas a bimbóvédő. Amíg a picinek nincsenek fogacskái, hogy azzal okozzon fájdalmat, a szoptatásnak nem szabad fájó folyamatnak lennie. Persze az első néhány alkalom minden anyukának “furcsa” érzés, ám ennek hamar át kell alakulnia egy kellemes, belsőséges momentummá. Ha ez nem történne meg, érdemes beszélni az orvosoddal!

Indokolatlanul nem szabad használni a bimbóvédőket, ugyanis ezzel csak a babának teszel rosszat.

A bimbóvédőt nem lehet “örökké” használni, egy idő után el kell hagyni. Elhagyás után szükségessé fog válni a mellszívók használata is, illetve figyelni kell a pici súlyát is.

 

Na de akkor mikor lehet használni a bimbóvédőt? 

Természetesen a bimbóvédők nem véletlenül léteznek, hiszen sok hasznuk van. Sok anyuka van, akinek szüksége lehet erre a kiegészítőre. Lássunk konkrét példákat!

  • Koraszülöttek esetében: a kicsi nem elég erős, nem képes/nehezére esik egyedül szopni.
  • Ha cumisüvegről szeretnétek visszaállni ciczésre: sok anyuka kezdi meg a szoptatást a mellszívók és cumisüvegek társaságában, ám java részük gyakran vissza szeretne állni cicizésre. Ebben segítenek a bimbóvédők, tökéletes középutat jelentve.

 

Bimbóvédő méretek – meg lehet jósolni a megfelelőt?

Az a helyzet, hogy a bevált méretet talán még a nagyanyánk korabeli bábák se tudnák megmondani. Az azonban általánosan elfogadott tény, hogy először mindig a legnagyobb méretet kell választani, és ha az nem válik be, akkor lehet a kisebbre áttérni. Mivel a bimbóvédő a kicsi szájába fog kerülni, így fontos, hogy minden szabványnak megfeleljen, illetve hogy lehetőleg ftalát- és BPA-mentes legyen. 

 

Amiről soha ne feledkezz meg!

Legyen szó cumisüvegből való etetésről, bimbóvédővel való szoptatásról vagy egyszerűen a kicsi cumijairól, egy dologról egyik esetében sem szabad megfeledkezni. Ez nem más, mint a sterilizálás! A kicsik szervezete nagyon érzékeny, egyáltalán nem elég, ha elöblíted a dolgait. Míg mi, felnőttek könnyedén iszunk meg egy pohár tejet, majd egyszerűen átlötykölve a poharat szörpöt iszunk belőle. A kicsik esetében mindent, ami a szájukba kerül, alaposan meg kell tisztítani, ez különösen igaz a cumisüvegekre, bimbóvédőkre és tejgyűjtő kagylókra. Webáruházunk kínálatában többféle sterilizálót is találhatsz, amelyek ezt a feladatot sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszik majd számodra!